Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@03:08:45 GMT

طرح رزرو بلیط اتوبوس برای شرایط عادی است

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۹۵۶۳۳

محمد علیخانی گفت: آن چیزی که درباره طرح پیش فروش بلیط اتوبوس عنوان می‌شود برنامه‌ای بود که می‌خواستند اتوبوس‌ها را رزرو کنند و این امکان برای شهروندان فراهم شود که بتوانند اتوبوس را از قبل رزرو کنند. ولی با شرایطی که در حال حاضر ما داریم این نوع طرح‌ها قابل اجرا نیست. محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره چرایی لغو طرح پیش فروش بلیط اتوبوس به میزان گفت: درباره این مساله یک نکته خیلی مهمی وجود دارد که هیچ کسی به آن توجه نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر قیمت بلیط اتوبوس دو هزار تومان تعیین شود و شهروندان کارت بلیط بگیرند بیست درصد تخفیف دریافت می‌کنند. مثلا اگر کسی برود کارت بلیط بگیرد با همین نرخی که تصویب شده دوباره بیست درصد تخفیف خواهد گرفت. یعنی باز درآمد شهرداری پایین می‌آید. ولی ما برای اینکه مردم تشویق شوند و بروند کارت بلیط بگیرند تا در صف‌ها معطل نشوند دوباره بیست درصد تخفیف اعمال کرده ایم.
وی ادامه داد: اما طرح رزرو صندلی‌های اتوبوس در حال حاضر شدنی نیست. این قضیه یک طرحی بود که به خاطر کرونا و اینکه بخشی از اتوبوس‌ها الان بیکار شده اند و بعضی از خطوط اتوبوسرانی الان تعطیل هستند اجرایش با مانع مواجه شد. از یاد نبریم اتوبوسی که در شرایط عادی در بعضی از خطوط سی نفر مسافر داشته الان شمار مسافرانش به ده نفر رسیده است؛ بنابراین اصلا صرف نمی‌کند این اتوبوس در آن خط فعالیت کند. یا باید مینی بوس در آن خط فعالیت کند یا اینکه خودروی ون به کار گرفته شود. برای اتوبوس واقعا این مساله صرف نمی‌کند، چون هزینه بالاتری دارد.
علیخانی در پاسخ به اینکه زمانی کاهش مسافران اتوبوس‌ها محسوس بود، اما الان صف اتوبوس‌ها دوباره شلوغ شده گفت: باید در نظر بگیریم خطوط اتوبوسرانی با هم تفاوت دارند. من گفتم مسافرگیری در بعضی از خطوط همچنان روند کاهشی دارد. درواقع خطوطی که در حاشیه هستند مسافر کمتری دارند. البته در ساعات پیک ما شاهد ازدحام مسافران اتوبوسرانی هستیم. اما در مجموع حجم مسافران اتوبوس‌ها پنجاه درصد کاهش پیدا کرده است.   وی با بیان اینکه ما باید میانگین را در نظر بگیریم افزود: چون اتوبوس‌ها در همه خطوط و در همه ساعت‌ها پر نمی‌شوند. در ساعات اول صبح اتوبوس‌ها مملو از مسافر هستند در ساعات پایانی روز هم که همه می‌خواهند از محل کارشان به خانه برگردند باز شاهد ازدحام مسافران هستیم. آن زمان‌ها ساعت پیک مسافرگیری است. نباید فقط ساعت پیک دیده شود بلکه باید ساعات گوناگون روز و همه خطوط را دید. وقتی متوسط کل مسافرگیری محاسبه می‌شود می‌بینیم که پنجاه درصد مسافران اتوبوس‌ها کاهش پیدا کرده اند.   بیشتر بخوانید: دولت باید گره کور تأمین اتوبوس و و اگن را باز کند   عضو شورای شهر تهران بیان کرد: پنجاه درصد از درآمد‌ها هم کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین آن چیزی که درباره طرح پیش فروش بلیط اتوبوس عنوان می‌شود برنامه‌ای بود که می‌خواستند اتوبوس‌ها را رزرو کنند و می‌خواستند اتوبوس‌هایی که بیکار شده اند و خطوطی که خلوت شده را اختصاص بدهند برای این کار که مردم هم بتوانند فاصله اجتماعی را رعایت کنند و هم این امکان برای شهروندان فراهم شود که بتوانند اتوبوس را از قبل رزرو کنند و سوار شوند. من تصور می‌کنم این نوع طرح‌ها در صورت اجرایی شدن مطلوب و ایده آل خواهند بود. ولی با شرایطی که در حال حاضر ما داریم این نوع طرح‌ها قابل اجرا نیست که شهروندان از قبل اتوبوس رزرو کنند یا مواردی شبیه این انجام شود. حداقل در شرایط کنونی این برنامه‌ها قابلیت اجرایی شدن ندارند. اگر یک شرایط عادی و نرمال داشته باشیم شاید بتوان چنین ایده‌ای را عملی کرد. این طرح البته مطرح شده، اما به دلیل وضعیتی که در آن هستیم هنوز به اجرا درنیامده است.
علیخانی درواکنش به اینکه چرا در طرح‌های ناکام مانده‌ای نظیر اتوبوس‌های شارژی و طرح بیدود که به منظور مقابله با آلودگی هوا و ترافیک مطرح شدند ظرفیت‌ها و زمینه پذیرش جامعه در نظر گرفته نشد گفت: در بحث آلودگی هوا اولا باید به قوانین مراجعه کرد تا ببینیم وظایف شهرداری چیست و آیا همه مسائل مرتبط با آلودگی هوا مربوط به شهرداری است؟ یا اینکه آیا همه آلودگی مربوط به مثلا حمل و نقل است؟ سهم همه این موارد باید مشخص شود تا بتوان به صورت مستند درباره این مساله صحبت کرد. حدود شانزده دستگاه یا بیشتر طبق قانون در حوزه آلودگی هوا مسوولیت دارند. شهرداری یکی از این دستگاه هاست که در قانون ذیل نام وزارت کشور به آن اشاره شده است. یعنی در قانون خود شهرداری به صورت مستقیم مطرح نشده بلکه نام وزارت کشور آمده و در ذیل این وزارتخانه شهرداری‌ها هم مطرح شده اند.   وی ادامه داد: حال ابتدا باید ببینیم وظیفه شهرداری در این قضیه چیست. وظیفه شهرداری در بخشی که می‌شود گفت با آلودگی هوا مرتبط است که به نوعی با ترافیک هم مرتبط است شامل چند مورد است. یکی توسعه حمل و نقل عمومی و نوسازی ناوگان حمل و نقل است که تاثیر گذار است. مورد دیگر توسعه مراکز فنی و ارتقا کیفیت معاینه فنی است. یعنی این طور نباشد که افراد بروند و پولی پرداخت کنند و در مقابلش تاییدیه‌ای بگیرند و بروند. بلکه واقعا معاینه فنی به نحو احسن و به درستی انجام شود. مورد دیگر مساله توسعه فضای سبز و حفظ باغات است. آیتم بعدی به شهرسازی مربوط می‌شود که باید طوری شهر ساخته شود یا مجوز داده شود که باعث ایجاد ترافیک نشود.   انتهای پیام/ برچسب ها: محمد علیخانی حمل و نقل شهری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محمد علیخانی حمل و نقل شهری مسافران اتوبوس بلیط اتوبوس آلودگی هوا اتوبوس ها رزرو کنند حمل و نقل طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۹۵۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بدون اطلاع‌رسانی رسمی، آن تبصره مهم فروش بلیت ۸۰ هزار تومانی در ساعات طلایی برداشته شده و سالن‌های سینما در ۵ روز هفته (چهارشنبه تا یکشنبه) در همه ساعات روز می‌توانند بلیت را به قیمت ۸۰ هزار تومان به فروش برسانند.

نتیجه این گرانی، آن است که میانگین قیمت بلیت (که از تقسیم گیشه کل سینما به تعداد کل تماشاگران به دست می‌آید) حدود ۲۷ درصد افزایش نشان می‌دهد و از حدود ۴۴ هزار و ۹۰۰ تومان (در هفته‌های پایانی ۱۴۰۲) به حدود ۵۷ هزار تومان (در این روزها) رسیده است. یعنی با احتساب روزهای نیم‌بها و سینماهای کم‌کیفیت‌تر، هر تماشاگر به‌طور میانگین ۲۷ درصد پول بیشتری بابت بلیت سینما پرداخت می‌کند.

این درحالی است که همواره مصوبات شورای صنفی نمایش و شورای راهبردی اکران به‌عنوان دو کمیته تخصصی تعیین آیین‌نامه عرضه در سینمای ایران، به اطلاع عموم می‌رسید و هرگونه تغییر در بهای بلیت سینما نیز از این قاعده مستثنی نبود. این اتفاقی نادر است که نه سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و نه صنوف سینمایی حاضر در شورا، خود را موظف ندیده‌اند تا گران شدن بلیت را به اطلاع علاقه‌مندان سینما برسانند.

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900253

دیگر خبرها

  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد
  • از آغاز عملیات احداث خط ۱۱ تا نوسازی ۱۴۵۷ تاکسی
  • کم‌کاری‌ شهرداری موجب خسارت ۲۰۰ میلیاردی در پروژه شهربازی شد
  • بلیط سینما بی‌سروصدا گران شد
  • پایان حفاری خطوط مترو مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • بهترین فصل بازدید از دریاچه سراب نیلوفر کرمانشاه
  • تحمیل خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی به شهرداری گرگان / زمان تکمیل شهربازی مبهم است
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو